De weg naar de verlossing

Als ik mij niet vergis was het op 10 november 2015 dat ik bij de lunch opeens zei: "Ik ga de opleiding tot BSR practitioner doen." Dat was na een behandeling bij Wim Speur, onze practitioner. Opeens was er helderheid en zag ik een weg uit mijn werk als webdesigner. Soms is dat werk nog heel leuk, maar ik zie me dat niet op deze manier blijven doen tot mijn pensioen. Een vak waarbij ik meer in contact ben met mensen en minder met een computer leek mij al een tijdje beter voor lichaam en geest.

De gezondheidszorg heeft mij altijd al geïnteresseerd. Zo zat ik ooit 's avonds met bord op schoot te kijken naar medische programma's. En dan keek ik net zo gemakkelijk naar een operatie. Biologie en scheikunde waren mijn favoriete vakken op de middelbare school. Ik heb het altijd een beetje betreurd dat ik daar niets mee heb gedaan. Geweldig dus om weer met de neus in de anatomie te zitten, straks in mijn werk met mensen van vlees en bloed te maken te hebben en onderdeel uit te maken van onze prachtige gezondheidszorg.

Tot ik ook daadwerkelijk tot opleiding tot BSR-practitioner werd toegelaten moest er wel heel veel water door de Rijn. De selectie is streng. Er is jaarlijks plek voor 10 Nederlanders waar er zich ruim 200 aanmelden. Voor wie dat doet volgt dus een tijd van spanning en onzekerheid. Voor de lichting Engeland 2016 was het vooral een hele dobber, want die cursus ging uiteindelijk niet door vanwege te weinig inschrijvingen uit andere landen. Het geduld en de zenuwen werden voor ons dus wel erg op de proef gesteld. Vier van ons werd een optie op een plek in Zuid-Afrika aangeboden. Een optie waarvan ik in mijn sollicitatiegesprek nog zei dat dit er geen was... Maar het risico dat volgend jaar Engeland weer geen doorgang vindt, maakte dat ik na een paar dagen nadenken, wel toezegde.

Op maandag 24 oktober kwam, na 11 maanden, het verlossende telefoontje. Ik was geselecteerd voor de klas "Body Stress Release Zuid-Afrika 2017".

De weg naar de verlossing:

 • 25 november 2015: Opsturen aanmeldformulier aan studentencommissie BSR Nederland.
 • 20 januari 2016: Uitnodiging voor 2e ronde, het invullen een uitgebreide vragenlijst en het schrijven van mijn levensverhaal en motivatie in het Engels.
 • 22 februari 2016: Uitnodiging voor gesprek met de studentencommissie in Zwolle.
 • 20 maart 2016: Gesprek.
 • begin juli 2016: Telefoontje met de melding dat er niet voldoende deelnemers zijn voor Engeland. Men biedt mij een optie aan voor een plek in Zuid-Afrika. Na een paar dagen bedenktijd zeg ik toe.
 • 24 oktober 2016: Telefoontje van de studentencommissie dat ik ben ik toegelaten tot de opleiding die op 2 mei 2017 begint in Zuid-Afrika.

3 thoughts on “De weg naar de verlossing

 1. Wat klinkt dat heerlijk: de weg naar de verlossing.
  Ik snap precies wat je bedoeld! Ben ook op zoek naar een verlossing van dat web-design-gedoe en dat achter die computer zitten. Inspirerend dit!
  Heel veel succes! XXX

 2. Lieve Erwin
  Heel veel succes!
  Ik weet zeker dat jij als gevoelsmens hier heel geschikt voor bent.
  De opleiding zal voor jullie beide zwaar zijn omdat jullie een paar maanden van elkaar gescheiden zijn, maar het zal de moeite waard zijn.
  Lieve groet
  Hennie

 3. Supertrots dat je dit nieuwe mooie avontuur aangaat! Weet zeker dat het een ervaring wordt in Zuid-Afrika om nooit te vergeten. Zwaar zal het worden ver van huis, maar die maanden vliegen zo om en dan staat er in Nederland ook weer een prachtig nieuw avontuur op je te wachten!

  Kus zusje x

Comments are closed.